Udgivet i Blog

Hvad kan man gøre ved snorken? 3 tips til mindre snorken og bedre søvn

Af Trenden.dk

Der er ikke noget værre end at blive vækket af din partner, der ligger ved siden af dig og snorken gennem natten. Det er dog heller ikke lige hensigtsmæssigt for den, der snorker, da det kan forringe søvnens kvalitet betydeligt. Derfor er der gode grunde til at kigge efter de muligheder der er på markedet, der kan mindske snorken i løbet af natten og give en bedre søvn for både dig og din eventuelle partner.

Mere end 50% af danskerne snorker i større eller mindre grad hele natten igennem. Derfor er der også en del videnskab på området der undersøger årsagen ligesom de undersøger hvilke faktorer der kan være med til at mindske snorken.

For når du snorker, så vil du have sværere ved at falde i en dyb søvn, der hvor hjernen skal lade op og blive klar til en ny og krævende dag. Kig eventuelt nærmere på en snorkeskinne hvis du gerne vil have nedbragt nattens larm og forstyrrelser. 

Hvorfor er det, at du snorker? 

Mest af alt ses det, at årsagen til at man snorker er, at der ganske enkelt ikke er nok plads i svælget, til at din vejrtrækning kan have rum nok til at komme ind og ud af lungerne. Når du sover, så vil muskulaturen slappe godt og grundigt af, hvilket betyder, at du vil have større tendens til at lukke en smule af i svælget.

Det er særligt hvis du lægger på siden at dette er tilfældet, men også overvægt, rygning samt alkohol og sovemidler kan være med til at øge tendensen til snorken. Vil du gerne af med snorken, både for din egen skyld og eventuelt også for din partner der ligger ved siden af dig i sengen, så er der ingen tid at spilde.

Ved at forhindre snorken, på den ene eller den anden måde gør nemlig, at du falder hurtigere i en dybere søvn og dermed opnår en bedre nattesøvn der kan give dig ekstra energi i hverdagen. 

1 - En snorkeskinne bliver mere og mere populær til at kurere snorken 

Det har ikke været så udbredt at skulle kurere snorken. Der har ganske enkelt ikke været nok viden omkring, hvilken betydning der har haft på kvaliteten af nattesøvnen. Dog er der nu et godt kendskab til de gener snorken kan have, både for dig og for den der ligger ved siden af dig i sengen. En snorkeskinne er en af de effektive muligheder der er for at komme af med den hæslige snorken.

Det er et simpelt produkt, der med international dokumentation viser sig at have god effekt på langt de fleste der prøver den. Snorkeskinnen kaldes også en bideskinne og er formet efter dine tænder, så du sikrer at din underkæbe skydes frem. Således bliver der mere luft i svælget, hvoraf at snorken mindskes eller helt forsvinder. 

2 - Lær dig selv at ligge på siden og mindsk din snorken 

En af de årsager der er til, at du kommer til at snorke er, at der ikke er nok plads i svælget når du skal sove. Det er særligt udbredt hvis du ligger på ryggen når du skal sove og dermed automatisk lukker af ved at din underkæbe trækker sig tilbage.

Når du ligger på siden, så giver du mere plads til at der kan trækkes luft ind i dit svælg og dermed mindskes sandsynligheden for snorken.

Det virker måske som en meget simpel løsning, men i hvert tilfælde så vil det for rigtig mange mennesker have en enorm stor effekt. Hvis du har tendens til at snorke, så prøv at lægge dig på siden og mærk selv forskellen. 

3 - Opnå en bedre livsstil for at forhindre din snorken 

Der er flere livsstilsproblematikker der kan påvirke din snorken. Eksempelvis vil en for høj vægt eller rygning begge være faktorer som ses at være et direkte link til snorken.

Vejer du for meget eller ryger du for meget og snorker samtidig, så kan det være en god idé at tage et kig på din livsstil og se om det ikke er blevet tid til at lægge den en lille smule om. Det er i hvert tilfælde med stor garanti, at det er noget der vil kunne gøre en forskel på om du snorker og om ikke andet i hvor stort et omfang du snorker.

Ved at ændre livsstil, samtidig med at give ind på flere tiltag i denne forbindelse, er der stor sandsynlighed for at du kan undgå at snorke i søvne. 

Find det du mangler på fashion-online.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 821.068 produkter fra mere end 551 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 1.425.846 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-20 09:12:31.

52
Kategorier
1.004
Produkttyper
821.068
Produkter
551
Forhandlere
1.425.846
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.